De Koningsspelen, 22 april 2016

Vrijdag 22 april waren de koningsspelen rondom het Missiehuis en de golfbaan in Cadier en Keer. We vertrokken rond 9.00 uur vanuit school en werden door verkeersregelaars naar een parkeerplaats geleid. We werden opgewacht door iemand van de organisatie en we werden naar onze eerste workshop gebracht.

Twee groepen startten met het ontwerpen en verven van een vlag van Rusland, en een groep had een workshop toneel. Na 50 minuten werd gewisseld. Na afloop was er een vlaggenparade en een toespraak van de burgemeester.

Na een gezamenlijke lunch op het grasveld, in het zonnetje, hadden wij het onderdeel sport. Als start werd er een warming-up verzorgd door 2 dames van Dansstudio op den Camp. Hieraan deed iedereen fanatiek mee, zelfs meester Robert. Uit ieder veld werden 3 winnaars gekozen die op het podium een medaille konden ophalen. Van onze school waren dat : Charlize Vanderbroeck, Sam Poorters en Raf Duijsens.

Daarna waren er drie spellen, waaraan via een roulatieschema, iedereen kon meedoen. Als opdracht moesten ze bv. letters vormen met hun groep door samen op de grond te gaan liggen. Of via estafette sporten uitbeelden, zaklopen, tikkertje en nog veel meer. Om half drie was het helaas afgelopen en gingen we weer naar de auto. Moe maar voldaan begon iedereen aan zijn of haar meivakantie.